3 bájos tavaszi virágos ékszer – elkészítési útmutatóval

Tavaszi virágos ékszerek

Könnyedén elkészíthető ékszerek kicsiknek és nagyoknak 🙂 3 egyszerű virágos ékszer, képes útmutatóval. A gyors sikerélmény garantált!

 

GYŰRŰ

Itt a jó idő, előkerülnek a gyűrűk. Ennek örömére érdemes egy új darabbal bővíteni a készletet. Legújabb ragasztható gyűrű alapunk eltér az eddigiektől. Ezt nem érdemes teljesen elfedni, a csipkés díszítés megkívánja, hogy csak egy apró dísz kerüljön a közepére. Ékszerragasztóval hófehér virág alakú műgyanta kabosont ragasztottunk rá. A munka gyors és egyszerű, a végeredményt finom elegancia jellemzi.

 

Virágos gyűrű.

 

FÜLBEVALÓ

Hogy mire van szükség ezekhez a bájos virágszirom fülbevalókhoz? Csupán pár apróságra, de a kész ékszer mégis szemet gyönyörködtető lesz. A legyező szalagvégbe foglalt szirmokra emlékeztető anyag, pont úgy néz ki mint egy kis virág. Ezt szerelőkarikával rögzítsük hozzá egy kör, háromszög, szív vagy hexagon alakú közteshez. Nyissunk meg még egy szerelőkarikát, amivel összekötjük a köztest a fülbevaló alappal. (Nem tudod szabályosan megnyitni a szerelőkarikát? Akkor mindenképp kattints ide!) A különböző formák és színek között mindenki megtalálja a neki tetsző darabot 😉

 

Virágos fülbevaló, rose gold alkatrészekből.

 

MEDÁL

Megmaradt karácsonyról az angyalszárny köztes? Sebaj, készíts belőle tavasztündért virágos szoknyában 😉 A szerelőpálcára először a virág gyöngyöt kell ráhúzni, a nyitott része nézzen a talp felé. Ezután jöhet a szárny majd a fejnek való gyöngy. Ha túl hosszú a pálca, vágjuk rövidebbre oldalvágó csípő fogóval, majd kúpos fogó segítségével hajlítsunk rá szabályos szemet. Ha esetleg problémát okoz a szerelőpálca végére szemet hajlítani, ide kattintva megtanulhatod 😉 Fogjunk meg két fogót és nyissunk meg egy medálvezetőt, tegyük közé a szerelőpálca szem részét, majd nyomjuk össze a medáltartót. Lánc, bőr vagy zsinór is átfűzhető rajta. Természetesen medáltartó helyett fülbevaló alapot is rögzíthetünk a szerelőpálcához, ha ékszerszettben gondolkodunk. Gyerekekkel remek móka a tündérkegyártás 😉

+TIPP: A tündérke fejére tehetünk kisebb méretű virág alakú gyöngyöt kalap gyanánt 😉 Illetve a nagyobb méretű szoknya részre is ráhúzhatunk egy kisebb virág gyöngyöt, hogy fodrosabb hatású legyen a szoknya. Ha talpas szerelőpálca helyett szemes használunk és a szoknya részben lévő szemhez két talpas pálcát rögzítünk, máris kész a lábait lógató kis tündér!

 

Tavasztündér, virágos gyöngyből.

 

Pinterest oldalunkon további virágos ékszerekről találni képeket, inspiráció gyanánt 🙂

További tavaszi/húsvéti képes ékszer leírások:
Bohókás répás és tojásos ékszerek
3 látványos húsvéti ékszer 1 perc alatt
Finom elegancia, kerámia hatású ékszerek, raysin öntőporból