Patent ékszer készítése – ÍGY PATTINTSD A PATENTOT!!!

Ha csak egy ékszerre vágysz, de szeretnéd, hogy az minden nap másképp nézzen ki, akkor a patent ékszereket neked találták ki 😉 Hogy mi is az a patent ékszer? Képzeld el az üveglencsés alapokat, de a lencse helyére bármilyen lencsével, műgyanta kabosonnal stb… díszített patentot pattinthatsz 😉 Tehát elég megvenned egy alapot, és azt ezer -féle mintájú üveglencsés képpel variálhatod. Csupán annyi a dolgod, hogy a lencsét egy patent alapba ragaszd 😉

 

A PATENT ÉKSZER RÉSZEI

A patent ékszer alap lehet medál, gyűrű, fülbevaló, karkötő stb… a lényeg, hogy az alap közepén meglegyen a patent helye (kép felső részén, a bekarikázott rész). Ehhez szükséges megvenni a díszíthető patent alapot, aminek az alján lévő résszel tudod összepattintani a két részt (kép alsó részén, a bekarikázott rész). Ebbe, azaz a patent alapba lehet ékszerragasztóval beleragasztani az üveglencsét, mintás lencsét vagy kabosonokat. A patent alapot néhol gombnak is szokták nevezni. Ezt az elnevezést leggyakrabban ott használják ahol kész fémből, üvegből vagy műgyantából készült darabokat árulnak.

 

 

Patent ékszer alapok.

 

HOGYAN RAGASZD BELE A PATENT ALAPBA A LENCSÉT?

Ha saját képre vágysz, akkor a lencsét ragaszd rá a papírra. Milyen papírra, milyen ragasztóval? Ezt részletesen bemutattuk már korábban, ide kattintva elérhető 😉 Aki nem szeretne ilyesmivel bajlódni, annak mintás lencsét, vagy műgyanta kabosont ajánlunk. Minden patent alapba két méretű lencse ragasztható. Ez mégis hogyan lehet? Adott a patent alap átmérője pl 20 mm. Ez azt jelenti, hogy pont az alap szélét kell körberagasztani (a közepét nem) és erre ráilleszteni a lencsét, ennél a verziónál a lencsét nem veszi körbe a fém perem. A 20 mm alap közepe 18 mm átmérőjű, tehát a közepébe egy ekkora lencse ragasztható. Ennél a megoldásnál az alap közepét szükséges beragasztózni és a lencse körül ott lesz a fém perem. Webáruházunkban minden patent alapnál két méretet adtunk meg a termék leírásában, a fentiek szerint tudjátok majd variálni, hogy a szélére vagy bele ragasztjátok a megfelelő méretű lencsét. A ragasztást érdemes ékszerragasztóval végezni, illetve az alapot belenyomni pl egy darab hungarocellbe, hogy ne mozduljon el miközben dolgozunk rajta.

+TIPP: A patent alapokba ékszerbetont, raysin öntőport és műgyantát is önthetünk! De készülhet hozzá műgyantából lencse, aminek elkészítési útmutatója itt érhető el.

 

 

A patent alap díszítése.

 

 

HOGYAN HASZNÁLD!

Csak fogj meg egy patent ékszer alapot és egy patent alapot, majd nyomd/pattintsd össze. A patent cseréjénél azonban nem árt odafigyelni. Soha nem tépjük vagy feszítsük le! Hogy miért? Sérülhet/ eldeformálódhat az anyag ami miatt később vagy nem lehet összenyomni a két részt. Vagy meglazulhat az ékszer alapban lévő rugó ami a helyén tartja a patentot, ezáltal laza lesz/lötyögni fog és nem marad a helyén. A másik fontos oka, hogy a patent alapról lepottyanhat a ráragasztott dísz. Mindig nyúljunk be a két rész közé (akinek van körme annak könnyebben fog menni) és pattintsuk le, majd mehet is rá egy új, a hangulatunknak megfelelő darab 🙂

 

 

Pattintsd ki és pattintsd be, ennyi az egész!

 

 

KIKNEK AJÁNLJUK??

Akik nem szeretnének bajlódni az ékszereik elpakolásával vagy ragaszkodnak egy darabhoz amit kedvük szerint variálhatnak. Azoknak akik szeretik az üveglencsés ékszereket, ugyanakkor szintet lépnének 😉 És azoknak akik olyan ajándékban gondolkodnak, amihez mindig adhatnak egy új különleges tartozékot!

 

Szeretnél időben értesülni ha új patent alap, gomb, vagy egyéb kiegészítő érkezik? Facebook és instagram oldalainkat követve biztos, hogy az elsők között fogod megtudni!