Mini üvegcsébe zárt természet – tölthető üveg ékszer

A tölthető üveg ékszerek sok lehetőséget rejtenek magukban, szó szerint 😉 Szórhatunk bele csillámport, apró köveket, gyöngyöt, füstfóliát stb… De akár modellező anyaggal pl műgyantával is megtölthetjük. Ezeken túl egy kis mini világot is készíthetünk bele, és ehhez nem is kell túl sok alapanyag. Töltsük hát meg egy kis természettel az üveget és vigyünk magunkkal a nyakunkba akasztva!

 

Alapanyag:
tölthető kis üveg (érdemes olyan kis üveget választani aminek széles a szája és ezáltal könnyebb bele helyezni a mohát, medált stb…)
– műgyanta gomba (dekoráció műgyantába, tölthető üvegbe)
– színezett moha
– csillámpor
– ékszerragasztó
csavaros kampó
– 8 mm nagyságú szerelőkarika
hasított bőrszál
– csipesz
– ékszerfogó
– akril festék, hobbi lakk és ecset

 

Elkészítés:
1. Akrilfestékkel fessük meg a gombák kalapjait. A pöttyözést érdemes fogpiszkálóval végezni, a végén mindenképp lakkozzuk le a végeredményt, hogy tartós legyen. (Festeni csak és kizárólag akkor érdemes az ilyen dekorációs elemet, ha tölthető üvegbe kerül. Modellező anyaggal érintkezve az akril festék leválhat a felületéről!!!)

+ TIPP: Ha nincs otthon akrilfesték körömlakkal is megfesthető a gomba. Szintén remek megoldás csupán lakkal vagy vékony ragasztóréteggel bevonni a gombák kalapjait, és megszórni csillámmal.

 

Fessük le a gombát.


2. Ékszerragasztóval ragasszuk bele az üveg aljába a mohát. Toljunk egy adag ragasztót az üveg aljába és csipesszel nyomjuk a mohát a ragasztóba. A gomba szárát ragasztózzuk be előre (pirossal bekarikázott rész a képen), majd szintén csipesz segítségével a készre festett gombát helyezzük a moha közé. 5-10 percig mindenképpen tartsuk a rögzítendő területen, nehogy eldőljön és ferdén száradjon a helyére. Ha már stabilan megáll a gomba, tegyük félre 1-2 órára az üveget. Így biztosan megköt a ragasztó és a további munkát nyugodtan végezhetjük, nem mozdulnak el a már leragasztott elemek.

 

Tölthető üveg dekorálása.


3. Szórjuk meg egy kevés csillámporral az üveg belsejét. Nem kötelező, de ettől még különlegesebb lesz a végeredmény. Mi egy speciális rozsdamentes acélból készült kis kanalat használtunk, ami kifejezetten a szórható dekoráció adagolására való.
4. Ragasztózzuk körbe az üveg száját és nyomjuk bele a parafadugót.
5. Csavarjunk a dugóba egy kampót, ékszerfogóval rögzítsünk a szemhez egy szerelőkarikát, és végül fűzzünk át rajta egy hasított bőrszálat.
6. Elkészült a varázslatos mini kertünk 🙂

 

Egy kis természet, üvegbe töltve.

 

 

További mini üveges ékszer ötletek pinterest oldalunkon található, ide kattintva.