Halloween műgyanta ékszerek

RÉMSÉGES HALLOWEEN ÉKSZEREK MŰGYANTÁBÓL

A közelgő itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő halloween ünnepre készíthetünk műgyantából is néhány tartós ékszert. Webáruházunkban elérhető 2 -féle denevér és szellem alakú szilikon öntőforma limitált mennyiségben.

 

Denevér alakú szilikon öntőformák.

 

Ezekhez az ékszerekhez bátran használjuk a Reschimica márkájú műgyantát ami jelenleg elérhető a webshopban. Előnye, hogy 4 óra száradás után már kivehető a formából a gyanta, így gyorsabban lehet több ugyan olyan darabot készíteni vagy a formát újra használni. Hátránya, hogy csak 1 cm vastag tárgyakat lehet vele kiönteni. Szerencsére a legtöbb fülbevaló/ medál és jópofa forma bőven 1 centi vastagság alatt van. Épp ezért akár az utolsó pillanatban is 1-2 nappal az ünnep előtt is elkészíthetőek az alábbi ékszerek.

 

Halloween ékszerek készítése műgyantából.

 

A gyanta leírása alapján 2:1 arányban keverjünk ki annyi anyagot amennyit önteni szeretnénk. A szellemhez színezzük meg fehér pigment folyadékkal a kikevert műgyantát. Használat előtt alaposan rázzuk fel a pigmentet. 2-3 csepp bőven elég, keverjük el alaposan a pigmentet a folyadékkal. Meg is vagyunk, lehet adagolni a szellem alakú szilikon formába a fehérre festett műgyantát. A denevérekhez elég egy kevés fehér gyanta. Miért fontos, hogy fehérre legyen színezve? Ha a fehérre színezett műgyantához másik pigmentet keverünk akkor a végeredmény telt színű lesz. A gyanta további színezési módjairól korábban már írtunk, ide kattintva azonnal el is érhető. Tehát a fehér gyantát 1-2 csepp feketével színezzük tovább és alaposan keverjük el a pigmentet a masszával. Adagoljuk a szilikon formába és az öntéssel meg is vagyunk, már csak azt kell kivárni, hogy készre száradjanak a medálok.

 

Danavéres halloween ékszerek.

 

A teljes száradási idő után a szellem és denevér medálokból bármit készíthetünk. Fülbevalót, nyakláncot, gyűrűt vagy akár kitűzőt is. Mielőtt az alkatrészeket felragasztanánk a medálok felületét csak azon a részen ahova pl a gyűrű alap kerül érdemes megcsiszolni. Erre azért van szükség, hogy jobb tapadási felületet biztosítsunk. Ékszerragasztóval érdemes a műgyantához ragasztani a kiválasztott alkatrészt.

 

Alkatrész rögzítése műgyantából készült medálhoz.

 

***TIPP***

A kikevert és színezett műgyantába szórhatunk csillámport amitől még extrémebb hatást érhetünk el.

 

Ennyi az egész, a ragasztó teljes száradási ideje után viselhetőek is az ékszerek. Jövőre és utána pedig újra elővehetőek, mert a gyantából nagyon tartós ékszereket lehet készíteni. Ha esetleg valaki még csak most ismerkedik az alapokkal akkor ide kattintva elolvasható részletes leírásunk arról, hogy hogyan is készíthető könnyedén műgyantából ékszer. További halloween ékszer ötleteket pinterest oldalunkra kattintva lehet elérni.