Szerszám ismertető – STRASSZFELSZEDŐ CERUZA

Ez az egyszerű kis eszköz, a strasszfelszedő ceruza bizony nagyban megkönnyítheti a dolgunkat ha apró strasszokat, mini dekorációt, szárított virágot stb… szeretnénk idegeskedés nélkül felszedni. A ceruza belsejében viasz található amihez az apró kis mütyürök hozzáragadnak és ezáltal a megfelelő helyre rakható pár másodperc alatt.

A ceruzát az első használat előtt hegyezzük ki. Fontos, hogy tompára hegyezzük. Miért? Mert így nagyobb felületen tud a viasz a strasszhoz tapadni. Hegyezés után érdemes még egy picit rásegíteni és lenyomni a felületen, hogy teljesen vízszintes legyen. Egy idő után elkophat a viasz vagy koszos lehet ami miatt a tapadása már nem lesz olyan jó. Csak kapjuk elő a ceruzahegyezőt és a felső részt hegyezzük le. Nem kell túlzásba esni, csak egyet- kettőt tekerjünk rajta. Ennyi az egész és újra használható lesz.

Hogyan használjuk? Enyhén nyomjuk rá a ceruzát a felszedendő strasszra, flitterre, szárított virágra stb… és helyezzük át oda ahova pl ragasztani kívánjuk vagy amibe tenni szeretnénk. Nincs többé idegeskedés, hogy túl pici a kő vagy medál és nem tudjuk felszedni 😉

 

Strasszfelszedő ceruza használata.

 

Érdemes elolvasni korábbi szerszám ismertetőinket is, illetve követni minket facebook, instagram és pinterest oldalainkon is.