Szerszám ismertető- MEMÓRIA DRÓT VÁGÓ FOGÓ

A memória drót és egyéb keményebb drótok darabolása az ékszerkészítők egyik legnehezebb feladata. Kicsorbult fogó a végeredmény és persze az esetek többségében a drótot sem sikerül elvágni. Ha mégis, akkor az hosszas szenvedések árán jön össze, és a drót vége sem lesz szép egyenletes. Általában meglátszik rajta a nem megfelelő fogó használata, egyenetlen és éles marad ami sérülést okozhat használata közben.

Erre a problémára kiváló megoldás a memória drót vágó prémium csípő fogó. A kialakítása is olyan a fejnek, hogy pont középre (pirossal bekarikázott rész) lehet helyezni a drótot amit egy könnyű mozdulattal és szabályosan lehet elvágni. Míg egy egyszerűbb csípő vagy harapófogó nem képes a memória drótot elvágni, vagy nagyon csúnyán, addig ez a típusú fogó egyenesre vágja el a drót végét, ahogy ez az utolsó képen is látszik.

 

Memória drót vágó fogó használata.

 

FONTOS!
Aki rendszeresen dolgozik keményebb drótokkal azoknak mindenképp érdemes beszerezni egy memória drót vágó fogót, mivel egy átlag fogó ettől a munkától kicsorbul. Az alábbi képen is jól látható, hogy a fogó feje sérült a memória drót darabolásától. Így a puhább drótokat is nehezebb már vele elvágni/ nem lehet vele szépen dolgozni mert tönkreteszi azoknak az alkatrészeknek/ drótoknak a végeit is amit amúgy szépen elvágni.

 

 

Egy egyszerű csípő fogó tönkremegy a keményebb drótoktól.

 

A szerszám ismertető korábbi részeiben már foglalkoztunk több alap, és speciális fogóval is. Ide kattintva elérhetőek ezek a részek 😉
Facebook és instagram oldalainkon is érdemes minket követni!