Kokárda készítés – 3 alapra, 3 ötlet

Három kitűző alapra mutatunk három remek, és könnyen elkészíthető kokárda ötletet. Mindegyik darab maximum öt perc alatt elkészíthető, kicsit bohém és tavaszias kokárda a végeredmény 🙂

 

Bross alapra készült kokárda

Alapanyag:
– levél díszes bross tű alap
– magyar zászló mintás szalag
– virág alakú kaboson
– ékszerragasztó
– kisolló

Elkészítés: Egy kb 5-6 cm hosszú magyar zászlós szalagnak a végeit hajtsuk be középre, majd egy csepp ékszerragasztóval ragasszuk össze középen. Ügyeljünk rá, hogy a közepét csippentsük össze és így száradjon meg, ettől masni hatása lesz. A bross ragasztható részére szintén egy csepp ékszerragasztóval rögzítsük a masnit, majd ahhoz a virág alakú kabosont. Kész is a kokárda, kitűzhető a kabátra vagy blézerre.

Csinos kokárda blézerre és kabátra.

 

 

 

Hurkos kitűző alapra készült kokárda

Alapanyag:
– hurkos kitűző alap
– 8 mm nagyságú szerelőkarika
pamut cérnabojt piros, fehér és zöld színben
ékszerfogó

Elkészítés: A bojtok végén bújtassuk át a szerelőkarikát és egyesével egy- egy hurokhoz rögzítsük hozzá, ékszerfogó segítségével. A szerelőkarika helyes nyitását korábban már bemutattuk, ide kattintva elérhető. Mi az első, harmadik és ötödik hurokhoz rögzítettük a bojtokat. De akár a középső háromhoz is lehet, kinek melyik megoldás tetszik jobban. Ennyi az egész, kész is a kokárda.

Bojtos kokárda.

 

Ragasztható kitűző alapra készült kokárda

Alapanyag:
fa medál alap
– magyar zászló mintás szalag
– virágos műgyanta kaboson
kitűző alap
– ékszerragasztó
– kisolló

Elkészítés: A fa alapba ékszerragasztóval ragasszuk bele a virágos kabosont. Egy kb 10-12 centi hosszú magyar zászlós szalagot hajtsunk át a kitűző alap hátoldalán, majd ragasszuk hozzá a fa alap hátoldalához. A szalag végét vágjuk meg ferdén, készen is vagyunk.

Virágos kokárda.

 

Más elképzelésed van ha kokárdára gondolsz? Akkor érdemes megnézni tavalyi ötleteinket is 😉 Ha pedig nem szeretné lemaradni az új áruról, cikkekről vagy érdekességekről, akkor mindenképp kövess minket facebookon!