Hasított bőr lógós fülbevaló

A hasított bőr ősszel és télen nagyon kedvelt alapanyag, készíts belőle te is egy divatos fülbevalót.

Hasított bőr lógós fülbevaló.

Első lépésként vágjuk fel a hasított bőrszálat kis darabokra. Dolgozhatunk egy vagy két színnel. Ez lesz a fülbevaló lógós része. A bőrdarabok egyik felét a szalagvégbe szépen egymás mellé kell behelyezni, majd laposfogóval összenyomni. Akik tartanak tőle, hogy az összenyomás előtt kicsúsznak a bőrszálak azoknak a következő tippet ajánljuk. Egy kis darab celluxszal össze kell fogni a szálakat és így mehet a szalagvégbe. Ezzel a kis trükkel nem kell 3-4 darabot külön megtartani.

Ezután a hasított bőr másik végét szépen le lehet vágni. Jól mutat egy szintben az összes de lépcsőzetesen vagy nyíl alakban is szép végeredményt kapunk.

Válasszunk ki egy köztest. Ha megvan akkor a fülbevaló alap alján lévő kis hurkot meg kell nyitni és a köztes elemet ráakasztani. Fogó segítségével zárjuk vissza a hurkot.Hasított bőr fülbevaló készítésének lépései.

Ha ezzel készen vagyunk, akkor nyissunk meg egy szerelőkarikát és a köztes másik végével akasszuk össze a szalagvéget. Akik esetleg félnek, hogy a szerelőkarika szétnyílna azoknak van egy tippünk. Egy csepp ékszerragasztó a megoldás.

Kész is a lógós fülbevalónk. Köztesből választhatunk bohókásabb, elegánsabb vagy üveglencsés fazont is aminek a közepébe ékszerragasztóval lehet beragasztani páldául egy szép műgyanta kabosont.

 

Jó munkát 🙂

Kész is a fülbevaló.

 

Aki kedvet kapott látogasson el webáruházunkba ahol minden fontos alapanyag beszerezhető a fenti karkötők elkészítéséhez.