Egyszerű és nagyszerű ékszerek a fa alá

Rohamosan közelednek az ünnepek, ilyenkor mindenki tündökölni szeretne. Mivel ebben az ékszerek nagy segítséget nyújtanak, ezért készítsünk magunknak – vagy a fa alá ajándékba – szebbnél- szebb karácsonyi ékszereket!

Gyöngyök, köztesek angyalka ékszerhez.

A szárny alakú köztesek régóta népszerű ékszerkészítési alapanyagok. Számos méretben és stílusban kaphatóak, így mindenki megtalálja a számára tetszőt és elkészítheti belőle a tökéletes ünnepi ékszert. Bűbájos kis angyalkák készíthetők belőle, amelyek tökéletesek fülbevalónak, nyakláncnak, de akár egy kész karkötő díszei is lehetnek. Fogjunk egy talpas szerelőpálcát, húzzunk rá egy nagyobb méretű gyöngyöt testnek, majd a szárnyat és végül egy kisebb gyöngyöt, mint az angyalka feje. A tetejére mehet egy gyöngykupak ami megfordítva tökéletes glória lesz. Ha túl hosszú a pálca, csípőfogóval csípjük rövidebbre. Ezután kúpos fogóval hajlítsunk egy kis hurkot és kész is az angyalka medál. Ha ezzel megvagyunk akkor döntsük el, hogy fülbevaló vagy nyaklánc lesz belőle, e szerint kell majd ugyanis tovább dolgoznunk. Nyaklánc esetében fogó segítségével nyissunk szét egy szerelőkarikát, akasszuk a kis hurokba és már mehet is egy bőr vagy lánc alapra. Ha fülbevalónak szeretnénk akkor készítsünk el még egy angyalt, majd fogó segítségével a golyós fülbevalóalap alján lévő kis hurkot nyissuk meg, akasszuk rá az angyalt és zárjuk vissza. Ugye milyen egyszerű? Aki hajlamos elhagyni a fülbevalóit, annak érdemes szilikon fülbevaló hátulját tenni a fülbevalóra.

Félkész angyalka ékszer.

Az angyalkák mellett az egyszerű szárnyak és hópelyhek is hódítanak ilyenkor és remekül mutatnak egy- egy szem gyönggyel vagy fűzött bogyóval/ medállal. Ha gyönggyel szeretnénk elkészíteni, akkor egy vagy több szemet fűzzünk fel egy szemes szerelőpálcára majd a végére hajlítsunk egy kis hurkot (pont akkorát, mint ami a másik végén látható). Ha túl hosszú a pálca, hajlítás előtt csípőfogóval csípjük rövidebbre. A medált a gyöngyökkel teli szerelőpálcához karikával is hozzáfogathatjuk, így nem lesz olyan merev, lesz egy kis játéka. De az is elegendő ha csak fogó segítségével megnyitjuk a szemet, ráakasztjuk a medált és visszazárjuk. A fülbevaló alapot ugyanígy kell rögzíteni a szerelőpálcához.
Aki csak egy e
gyszerű szárnyas fülbevalóra vágyik, az szerelőkarikával rögzítse a medált a fülbevalóalaphoz, vagy csak nyissa meg a fülbevaló alján lévő szemet, akassza rá a medált és visszazárva kész is a fülbevaló.

Karácsonyi fülbevalók.

Inkább nyakláncot készítenél? Nyiss szét egy karikát, mehet rá a medál és mielőtt összezárnád tedd bele a láncot. Egyszerű, de szép darab lesz a végeredmény.

Ha különlegesebb ékszerre vágysz akkor olyan medált válassz amelyiknek mindkét végéhez tudsz szerelőkarikát rögzíteni. Nagyon jól mutat így szembe rakva két szárny, amelyekhez már csak egy bőrszálat, vagy elegánsabb ékszer esetén láncot kell karikával rögzíteni.

Ékszer köztesből.

 

Készíthetünk bohókásabb darabokat is. Akinek vannak otthon apró gömb díszei azok most jól figyeljenek: néhány fülbevaló akasztóval semmi perc alatt jópofa karácsonyi ékszerszettet készíthetünk. Csupán a díszekre kell őket szerelni és már kész is. Ugyanennyi a nyaklánc elkészítése is: egy láncot a kis díszhez rögzítünk és már viselhetjük is. Használhatunk több gömböt is, ha még ütősebb végeredményt akarunk. A gömbdíszek helyett használhatunk kis csengőket is.

Ékszerek karácsonyfadíszekből :)

Szintén nagyon jópofa ékszer készíthető maradék pomponból 🙂 Ragasztható gyűrű és bedugós fülbevaló alapokra ékszerragasztó segítségével kell ráragasztani a nekünk leginkább tetsző pompont. Ezt akár gyerekekkel is elkészíthetjük, fehér pompont használva pedig hógolyó hatású ékszer lesz a végeredmény 😉

Pompon ékszerek.

Állatbarátoknak remek ajándék a következő gyűrű. Gyűrűalapra ékszerragasztóval egy kevés vattát kell ragasztani, majd ennek a tetejére egy őzike medált. A medálról a kis akasztót egy csípőfogóval érdemes lecsípni. 

Őzikés gyűrű :)

Akinek ez még mindig nem lenne elég, az látogasson el Pinterest oldalunkra ahol még több egyszerű, de nagyszerű ékszert talál a közelgő ünnepekre.