A pigment porokat 1 és 3 gr-os kiszerelésben tégelyben, efelett zacskóban küldjük.

Ipari minőségű foszforeszkáló (sötétben világító) pigmentpor. Ez a típusú pigment nem fedő hatású, viszont fantasztikus effektet ad az ékszereknek/ dísztárgyaknak. Mivel színezésre nem alkalmas, ezért csak műgyantához használható. Más modellező anyagokkal (ékszerbeton, kerámiapor) ne keverjük, mert elveszik a pigment utánvilágító hatása!

A foszforeszkáló pigmentekkel egy ékszerből kettőt varázsolhatunk, hiszen másképp néz majd ki nappal és éjszaka. Fényereje 1-10-ig terjedő skálán mérhető. Más nem fedő pigmenttel (gyémánt, selyem) keverhető, az így kapott ékszer még izgalmasabb hatású lesz.

A sötétben világító pigmentek rendkívül finom, mindössze 3-7 mikron szemcséjűek és ezért tömöttebbek, sűrűbbek a többi pigmentnél. Emiatt ránézésre sokkal kisebb mennyiségűnek tűnik ugyanaz a tömegű sötétben világító por a többinél.

Javasolt keverési arány: maximum 20% pigment + 80% kötőanyag. A gyantába mindig a két komponens összekeverése után adjuk hozzá a pigmentet. Ezeken kívül keverhető ragasztóba, lakkba, stb… is.

FIGYELEM! A pigmentport ne nyeljük le és ne lélegezzük be! A bőrre vagy szembe került port vízzel ki kell öblíteni! Használat közben mindig viseljen kesztyűt, porvédő álarcot és védőszemüveget! Gyermekektől távol tartandó!