A pigment porokat 1 és 3 gr-os kiszerelésben tégelyben, efelett zacskóban küldjük.

Gyöngyház pigment por, prémium mica porból! A színeknek csodálatos gyöngyházas csillogásuk van. Ezek a pigmentek fedő hatásúak, azaz képes a modellező anyagokat megszínezni. Elsősorban műgyantához ajánljuk, de alkalmas ékszerbeton és raysin (kerámia) por színezésére is.

Más fedő hatású pigmenttel keverhető, és ezáltal új izgalmas színek, és effektek érhetőek el. Gyémánt pigmenttel keverve az ékszer plusz csillogást is kap, a selyem pigmenttel pedig a gyöngyház színek selyemszerűn csillognak ha rájuk esik a fény. Foszforeszkáló (sötétben világító)  pigmenttel nem kombinálható mert elveszik a pigment utánvilágító hatása!

Javasolt keverési arány modellező anyagokkal: maximum 10% pigment + 90% kötőanyag. Műgyanta esetén a két komponens összekeverése után adjuk hozzá a pigmentet, beton és öntőpor színezésekor a porhoz adagoljuk a kívánt mennyiséget. De keverhető festékbe, ragasztóba, lakkba stb… is.

Fontos tudni, hogy beton színezése esetén a fehér színű és nagyon világos árnyalatú pigmentpor nem képes megszínezni a betont!

FIGYELEM! A pigmentport ne lélegezzük be! A bőrre vagy szembe került port vízzel ki kell öblíteni! Használat közben mindig viseljen kesztyűt és porvédő álarcot (és védőszemüveget)! Gyermekektől távol tartandó!