Prémium mica pigment! Ez a típusú pigment nem fedő hatású, csupán egy leheletnyi finom selyemfényű csillogást ad a felületnek. Mivel színezésre nem alkalmas, ezért modellező anyagoknál csak műgyantához használható.

Más fedő és nem fedő hatású pigmenttel keverhető és ezáltal még izgalmasabbá teszi a színeket és effekteket. Fedő hatású pigmentek esetében (gyöngyház, neon, fémes) a sötétebb színekkel jobban érvényesül a selyemhatás. Vékony rétegben kenjük ki vele a formát, majd öntsünk bele sötétre színezett műgyantát. A megszáradt daraboknak sötét alapszínűk, de színes selyemfényű csillogásuk lesz egy vékony rétegben a tetejükön.

Javasolt keverési arány: maximum 10% pigment + 90% kötőanyag. A gyantába mindig a két komponens összekeverése után adjuk hozzá a pigmentet. Ezeken kívül keverhető festékbe, ragasztóba, lakkba, stb… is.

FIGYELEM! A pigmentport ne nyeljük le és ne lélegezzük be! A bőrre vagy szembe került port vízzel ki kell öblíteni! Használat közben mindig viseljen kesztyűt, porvédő álarcot és védőszemüveget! Gyermekektől távol tartandó!