A pigment porokat 1 és 3 gr-os kiszerelésben tégelyben, efelett zacskóban küldjük.

Prémium fémes hatású mica pigment por! Ezeket a pigmenteket használva fantasztikus nemesfém hatású ékszereket készíthetünk. Fedő hatású, azaz képes a modellező anyagokat megszínezni. Elsősorban műgyantához ajánljuk, de alkalmas ékszerbeton és raysin (kerámia) por színezésére is. Beton és kerámiapor esetében azonban a fémes effekt nem feltétlenül érvényesül, ezt vegyük figyelembe.

Más fedő hatású pigmenttel keverhető, és ezáltal új izgalmas színek és effektek érhetőek el. Gyémánt pigmenttel keverve az ékszer fémes színű és csillogó is lesz egyben, a selyem pigmenttel pedig a fémes színek selyemszerűn csillognak ha rájuk esik a fény. Foszforeszkáló (sötétben világító) pigmenttel nem kombinálható mert elveszik a pigment utánvilágító hatása!

Javasolt keverési arány modellező anyagokkal: maximum 10% pigment + 90% kötőanyag. Műgyanta esetén a két komponens összekeverése után adjuk hozzá a pigmentet, beton és öntőpor színezésekor a porhoz adagoljuk a kívánt mennyiséget. De keverhető festékbe, ragasztóba, lakkba stb… is.

FIGYELEM! A pigmentport ne lélegezzük be! A bőrre vagy szembe került port vízzel ki kell öblíteni! Használat közben mindig viseljen kesztyűt és porvédő álarcot (és védőszemüveget)! Gyermekektől távol tartandó!