Szerszám ismertető- STOPPER NYOMÓ FOGÓ

Aki dolgozott már stopperrel biztosan dühöngött, hogy nem sikerült rendesen összenyomnia. Mert ferde lett, nem a szál közepén marad, eltört, lepottyant stb… Igen ez mind előfordulhat, de mivel olcsó alkatrészről beszélünk így a többség legyint egyet és elővesz egy újabb stoppert. Erre a problémára kínál megoldást a sokak által nem ismert stopper nyomó fogó! Ezzel a fogóval megfelelően összenyomott a stopper ami így nem törik meg és biztosan tart.

 

Stopper nyomó fogó

 

Az alábbi képeken jól látható mennyire pofon egyszerű a használata. Segítségével villámgyorsan összenyomható a stopper. Amire figyeljünk oda, hogy a fogón lévő második mélyedésbe belehelyezve tudjuk a stoppert összenyomni. A nagyobb mélyedéssel szemben két kisebb helyezkedik el, ez fogja pont középen benyomni a stoppert. A nyomás hatására belefekszik a stopper a nagyobb mélyedésbe és ettől lesz kerekded az alakja. Így is hagyható, de a fogó elejével még kisebbre is összenyomható a stopper, kinek hogyan tetszik jobban.

 

Stopper összenyomása stopper nyomó fogó segítségével!

 

Ennyiben persze nem merül ki a fogó használata, ugyanis a stopper takaró és szépen összenyomható vele, így a végeredmény egy szabályos kis gyöngy lesz. Ennél az alkatrésznél a fogó elején lévő első mélyedést kell használni, amibe tökéletesen beleilleszkedik a stopper takaró. Ennek köszönhető a szabályos gyöngy kinézet.

 

Stopper takaró összenyomása stopper nyomó fogóval!

 

Az alábbi képeken jól látható, hogy lapos fogóval és a stopper nyomó fogóval mekkora különbség van az összenyomott stopperek között. A stopper takarót bár lapos fogóval is szépen össze tudja nyomni egy gyakorlott ékszer készítő, viszont több aprólékos mozdulatból áll ez a művelet, és ahogy a képen is látszik nem lesz annyira tökéletesen kerek alakja. A speciális fogóval viszont csak egyszerűen összenyomjuk és kész is a szabályos kis gyöngy, ami eltakarja és megvédi a stoppert. A végeredményt a stopper nyomó fogóval tehát szebben és gyorsabban el lehet érni, a kész ékszer pedig tökéletesen mutat ezekkel az alkatrészekkel.

 

Különbség ha sima fogóval és stopper nyomó fogóval nyomjuk össze az alkatrészeket.

 

 A szerszám ismertető korábbi részeiben már foglalkoztunk több alap, és speciális fogóval is. Ide kattintva elérhetőek ezek a részek. Mire jó a stopper/ stopper takaró és hogyan érdemes használni? Ebben az alkatrész suli részben elolvasható! Facebook oldalunkat követve időben lehet értesülni a legújabb részekről 😉