Kulcsos ékszer, gyöngyökkel díszítve

A kulcsokat mindenki szereti, hiszen ezek a különleges tárgyak sokszor számunkra fontos emlékeket vagy titkokat őriznek meg a kíváncsi tekintetek elől. Díszítsünk fel a számunkra értékes kincseket rejtő kulcsokat, vagy egy szép kulcs alakú medált. Az alábbi módon készíthetünk kulcsos ékszert.

 

Kulcs medál, gyöngy, ékszerdrót....

 

 

 

Alapanyag:
– 1 db nagyobb méretű kulcs alakú medál/
otthon talált kulcs
– kb fél méter 0,3 vagy 0,4 mm vastagságú ékszerdrót
– néhány db 2-4 mm nagyságú gyöngy (ez lehet műanyag, fa vagy ásvány)
– 1 db 8 mm nagyságú szerelőkarika
– 1 db ékszerlánc
– ékszerfogó

 

Elkészítés:
1.
Csípőfogóval csípjük le egy kb 1 méteres darabot az ékszerdrótból. A kulcs feje alatt a szárára, szorosan kezdjük el feltekerni. Néhányszor tekerjük így körbe a drótot.
2.
Fűzzünk fel egy szem gyöngyöt a drótra és így tekerjük rá a kulcs szárára a drótot, majd néhányszor csak a drótot, szorosan a gyöngy alatt.
3. ismételjük meg az előző lépést annyiszor, ahány gyönggyel szeretnénk a kulcs szárát díszíteni.
4. A szár alját ugyan úgy ahogy az elejét csak dróttal tekerjük körbe. A felesleges drótot csípőfogóval csípjük, a drót végét pedig laposfogóval nyomjuk le, hogy ne álljon el.
5.
A kulcs fejéhez fogó segítségével rögzítsük hozzá a láncot vagy bőrszálat, szerelőkarikával. A szerelőkarika szabályos nyitását és zárását ide kattintva lehet elérni! Kész is a gyöngyökkel díszített kulcsos ékszer 🙂

+TIPP: Használhatunk különböző színű vagy méretű gyöngyöket is, és a szár mellett a kulcs fejét is kidíszíthetjük. Gyöngyök mellett vagy helyett pedig akár kisebb medálokat is hozzárögzíthetünk a kulcshoz.

 

Kulcsos ékszer elkészítési útmutató.

 

Pinterest oldalunkra kattintva további szuper kulcsos ékszer ötletek találhatóak!