Szerszám ismertető – GYÖNGYRESZELŐ

A gyöngyreszelő egy speciális eszköz melynek segítségével a gyöngyfuratba szorult maradványok kipiszkálhatóak/ eltávolíthatóak, illetve a furat mérete is tágítható a segítségével. A gyártás során ugyanis előfordul, hogy ugyan abból az anyagból amiből a termék készül, beleszorul egy levált darabka a furatba. Így kerül bele a csomagba és ki a boltok polcaira. Vásárlás során nem biztos, hogy feltűnik a hiba, otthon alkotás közben pedig bosszankodva vesszük észre, hogy nem felhasználható a gyöngy. Pont az ilyen esetekre ideális megoldás a gyöngyreszelő. Könnyedén eltávolítható a segítségével a lyukba ragadt felesleg. Mindemellett a lyuk szélén lévő éles vagy kiálló anyagrész is eltávolítható/ lereszelhető. A gyöngyreszelő legszélesebb része 2 mm.

ÍGY HASZNÁLD
Óvatosan kezd el beletolni a reszelőt a gyöngyfuratba és jobbra- balra mozgatva told egyre beljebb míg megfelelő méretű nem lesz/ ki nem pottyan belőle a szemét ami eltömítette a lyukat.

 

Gyöngyreszelő használata.

 

Érdemes elolvasni a szerszám ismertető korábbi részeit is, amik ide kattintva elérhetőek! Illetve követni minket facebook és instagram oldalainkon 😉