Mesés ünnepi ékszerek- KARÁCSONYI AJÁNDÉK TIPP

Pár hét múlva karácsony, lázasan készül rá mindenki. Az alábbi mesés ünnepi ékszerek ajándékba is elkészíthetőek, de kiválóan alkalmasak a karácsonyi öltözék kiegészítőjeként is. Látványos, de gyors darabok, akár az utolsó pillanatban is neki lehet állni, képes útmutatónk segítségével.

Pihe puha szőrös nyaklánc

Alapanyag:
– szőrös pamacs, bordó 1 db
– három ágú tányéros köztes elem, ezüst 1 db
– 6 mm nagyságú ezüst szerelőkarika 3 db
– műbőr bojt, fekete 1 db
– kerekded szemű lánc, ezüst 1 db
ékszerragasztó
– ékszerfogó

Elkészítés:
1. A pamacsot ékszerragasztóval az üveglencsés alapra ragasztjuk.
2. Szerelőkarikával a bojtot a lencsés alap középen lévő egyes ágához rögzítjük. A szerelőkarika szabályos nyitásáról- zárásáról korábban már írtunk, ide érdemes kattintani és elolvasni 😉
3. A láncot középen ékszerfogóval megnyitjuk, szerelőkarikával az üveglencsés köztes akasztóihoz rögzítjük a lánc két végét (nem azt ahol a kapocs található)
4. Kész is vagyunk. Akár szett is készíthető hozzá ha ragasztható gyűrű és fülbevaló alapokra ékszerragasztóval pamacsokat ragasztunk.

 

Pihe- puha pamacsos ünnepi ékszer.

 

Angyalhívó fülbevaló

Alapanyag:
– nagy angyalszárny medál, bronz 2 db
– 6 mm nagyságú bronz csengők 8 db
– 6 mm nagyságú bronz szerelőkarika 10 db
– bronz golyós fülbevaló alap 2 db
ékszerfogó

Elkészítés:
1. Az angyalszárny alakú medál végén lévő akasztóhoz, szerelőkarikával rögzítsük hozzá a golyós fülbevaló alapot.
2. Ahhoz a szerelőkarikához ami összeköti a medált a fülbevaló alappal, rögzítsük hozzá szintén szerelőkarikával és egyesével a csengőket. Összesen 4 csengőt.
3. Ugyan így készítsük el a fülbevaló másik párját is.
4. Készen is vagyunk az angyalhívó ünnepi fülbevalóval. Ez az ékszer elkészíthető ezüst színű alapanyagokból is, kisebb szárnyakkal, nagyon csengővel, és akár medál is lehet belőle egy egyszerű lánccal kombinálva.

 

Lógós, csengős ünnepi fülbevaló.

 

Ünnepi csillogás karkötő

Alapanyag:
– 8 mm nagyságú howlit ásványgyöngy (csukló méretétől függ a darabszám)
– 8 mm nagyságú cirkónia kövecskés gyöngy 2 db
fém gyöngy (tetszés szerinti mennyiség)
– henger medálvezető
– 6 mm nagyságú ezüst szerelőkarika (a darabszám attól függ, hogy menny medált szeretnénk a karkötőről lelógatni)
– gumis damil
– karácsonyi medál vagy bojt
nagy lyukú gyöngyfűző tű
– ékszerfogó

Elkészítés:
1. Először tervezzük meg, hogy hogyan is nézzen ki a karkötőnk.
2. Vágjuk le a gumis damilról a megfelelő hosszúságnak a dupláját. Ha így nem sikerül a gyöngyökön átfűzni akkor remek segítség a nagy lyukú gyöngyfűző tű. Ezzel pikk- pakk fel lehet fűzni a fűzőszálra a gyöngyöket. Figyeljünk oda, hogy a tűbe a szálat ne a visszahajtott részénél fűzzük be, hanem ahol a két vége van. Ennek a csomózásnál lesz fontos szerepe.
3. A képen látható módon csomózzuk meg a gumis damilt, azaz a visszahajtott dupla részbe húzzuk bele a fűzőszál egyik végét és így kössünk rá csomót. Vágjuk le a maradék szálakat, és húzzuk bele egy nagyobb lyukú gyöngybe a csomót. Nem szükséges és nem is szabad ragasztót vagy lakkot tenni a csomóra. Ezek ugyanis megkeményítik és megtörik ami miatt rövidebb életű lesz, hamarabb elszakadhat.

Csillogó ünnepi karkötő

4. Ha a gyöngyök közé fűztünk medáltartót, akkor az akasztójához szerelőkarikával rögzítsünk bojtot, hópehely vagy szárny alakú medált, de akár több medált is rakhatunk rá. Az sem probléma ha kimaradt a medáltartó, ebben az esetben két gyöngy közé akasszunk be egy nagyobb méretű szerelőkarikát és mehet erre a medál, vagy zárjuk össze és a nagyobb szerelőkarikához egy kisebbel rögzítsük a kívánt medált, vagy bojtot 🙂
5. Aki esetleg unja a medálokat válasszon kisebb méretű üveglencsés medált vagy köztest. Az egészen kicsikbe csupán 8 vagy 10 mm nagyságú lencse szükséges, ezért az alapok nem nagyobbak mint némelyik medál. A lencse alá bármilyen papír ragasztható, így a végeredmény még különlegesebb lesz. Aki esetleg most ismerkedik az üveglencsés technikával, ide kattintva minden fontos információt megtudhat.
6. Kész is a karkötő, mehet is a bársony zacskóba rakva, a fa alá!

 

Variációk a karkötő díszítésére.

 

Még több gyorsan elkészíthető karácsonyi ékszer ötlet, pinterest oldalunkon 😉 Angyalka leírás itt, karácsonyi gyöngycsillag elkészítési útmutató itt, egyszerű karácsonyi ékszer leírás pedig ide kattintva érhető el.