Szerszám ismertető – SZERELŐKARIKA NYITÓ GYŰRŰ

Ez az apró kis gyűrű,  a szerelőkarika nyitó gyűrű igen hasznos szerszám mindazoknak akik rendszeresen és sok szerelőkarikát nyitnak- zárnak. Nincs többé két fogóval bajlódás. Nem okoz majd gondot szépen megnyitni és kör alakúra visszazárni a karikát. Használhatunk hozzá kúpos, lapos vagy kombinált fogót, mindegyik tökéletesen megfelel.

 

HOGYAN HASZNÁLJUK?

 

Először is döntsük el, hogy hogyan lesz kényelmes a számunkra a nyitás közben használni a gyűrűt. Három lehetőség közül választhatunk:
1. Felhúzzuk a mutatóujjunkra és a hüvelykujjunkkal ráfogva tartjuk meg a gyűrűt.
2. Felhúzzuk a mutatóujjunkra a gyűrűt. A behajlított ujjunkkal tartjuk szorosan a helyén az eszközt.
3. Felhúzzuk a mutatóujjunkra jó szorosan a szerelőkarika nyitó gyűrűt, egészen addig amíg tudjuk.

 

Szerelőkarika nyitó gyűrű használata.

 

SZIMPLA KARIKA NYITÁSA
Húzzuk fel a karika nyitó gyűrűt az ujjunkra. Fogóval a szerelőkarikát helyezzük a nyitó gyűrű egyik résébe. Az a jó ha belefér de nem lötyög a résben a szerelőkarika. Valamelyik irányba nyissuk meg a karikát, akasszuk rá a másik karikát vagy egyéb más alkatrészt, majd helyezzük vissza a résbe és zárjuk össze a karikát. Kész is vagyunk, ennyi az egész. A szerelőkarika helyes nyitásáról korábban már írtunk, ide kattintva elolvasható.

 

Szerelőkarika nyitó gyűrű használata szimpla szerelőkarika nyitásakor.

 

DUPLA KARIKA NYITÁSA
Húzzuk fel a karika nyitó gyűrűt az ujjunkra. Dupla szerelőkarika nyitó fogóval a szerelőkarikát helyezzük a nyitó gyűrű egyik résébe. Az a jó ha belefér de nem lötyög a résben a szerelőkarika. Nyomjuk meg a fogót ami így megnyitja a dupla karikát.  Akasszuk bele a megnyitott részbe a másik szerelőkarikát vagy egyéb alkatrészt. Ha sikerült és a karika megnyitott részébe bele ment a másik alkatrész akkor húzzuk bele egészen a közepébe. Meg is vagyunk, ilyen egyszerű.

 

Szerelőkarika nyitó gyűrű használata dupla szerelőkarika nyitásakor.

 

A szerszám ismertető a Hobbi ékszer új sorozata, melynek segítségével szép lassan megismerkedhetnek az érdeklődők az alapvető vagy épp különleges ékszerkészítési eszközökkel. Például a különböző fogókkal, alátétekkel, tűkkel stb… Minden hónapban bemutatunk egy- egy új szerszámot. A főoldalon mindig elérhetőek az új részek, illetve összegyűjtve a cikkek menün belül a szerszám ismertető almenüre kattintva az összes rész fel lesz töltve. Facebook és instagram oldalainkat követve nem lehet lemaradni a legújabb cikkekről, termékekről stb… 😉

 

Szerelőkarika nyitó gyűrű.