Alkatrész suli 20. rész – MEMÓRIA ALAPOK

AZ ALKATRÉSZ SULI LEGÚJABB RÉSZÉBEN A MEMÓRIA ALAPOK KERÜLNEK BEMUTATÁSRA

A memória alapok a legtöbb esetben vas és acél ötvözetéből készülnek, ennek köszönhetően rendkívül erős drótról beszélünk. Karkötő, nyaklánc sőt gyűrű memória drót alap is létezik. A lényege az, hogy rugalmas ezért mindig visszanyeri az alakját. Ennek köszönhetően a használata egyszerű, gyors és kényelmes. Nem kell kapoccsal vagy méretre igazítással vesződni, csupán rátekerjük a karunkra vagy nyakunkra és kész is. Az alapokat arany, ezüst és bronz színben is árulják, de az ezüst színű a leggyakoribb és kedveltebb. Előfordulnak egyéb színes verziók is, bár itthon ez nem annyira elterjedt.

 

Memória drót alapok.

 

A drót mivel igen erős ezért vagy harapó fogóval vagy speciális memóriadrót vágó fogóval tudjuk elvágni. Ékszer készítés esetén az egyik végére hajlítsunk kúpos fogóval egy pici szemet. Ezután mehet rá tetszés szerint gyöngy, charm vagy már egy előre megfűzött gyöngyhurka, kumihimo hurka stb…. Majd hajlítsuk vissza a másik végét is és már kész is az ékszer. A hurkák végeire vagy gyöngy két felére tehetünk gyöngykupakot/ véget így még szebb hatást elérve. A visszahajlított végekre pedig szerelőkarikával bájos kis medálok rögzíthetők.

***TIPP***

A memória drótot egyforma darabokra is feldarabolhatjuk, majd távtartóval az egyes darabok egymáshoz köthetők. Így még különlegesebb ékszer készíthető, ugyanakkor a fel és levétel és a kapocs nélküli használat ugyan úgy megmarad.

*****

Érdemes korábbi alkatrész suli részeinket is elolvasni. Minden részben egy- egy fontosabb alkatrész kerül bemutatásra. Facebook oldalunkon mindig jelezzük ha kikerül egy új írás, így garantáltan nem lehet lemaradni a legújabb részekről 😉