Ásvány ismertető – testi és lelki hatások, érdekességek.

Az ásványok szépségük mellett testi és lelki gyógyító hatásukról is ismertek. Dísztárgyak, ereklyék és ékszerek készültek és készülnek belőlük a mai napig. Rajongótáboruk folyamatosan nő, nem véletlenül. Lássuk hát, a különböző kövek miben is lehetnek a segítségünkre, milyen érdekességeket érdemes megtudni az ismertebb és nálunk kapható ásványokról.

 

Ásvány ismertető, a nálunk kapható kövekről.

 

Achát: Régebben agát néven emlegették ezt a szerencse hozó és védő követ. Ismertebb típusai a Botswana, csipke, fa, moha és tűzachát. Oldja a stresszt, jó hatással van az emésztésre, aura tisztító kő. Csillagjegye: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió.

Ametiszt: A kvarc ásvány ibolya színű változata és legkedveltebb köve. Az ametiszt a királyi ékszerek színe volt, ugyanis a lila a jólétet és gazdagságot jelképezte (szimbolizálta?). Stresszes időszakban nyugtató hatású , segíts az alvászavaros és a visszatérő rossz álmok ellen. Enyhíti a torokfájást, jó vérnyomásproblémákra, migrénes fejfájásra és bőrbetegségekre. Csillagjegye: Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak, Kos.

Apatit: Az apatit a foszfátok csoportjába tartozik. Javítja az étvágyat és az ellenálló képességet. Segíti a csonttörés gyógyulását és jó a csontritkulás ellen. Önállóságot és céltudatosságot serkenti és erősíti a motivációt. Csillagjegye: Ikrek.

Azurit: Neve az ásvány azúrkék színére utal. Előszeretettel használják festékanyagként. Régi freskókon lehet látni pl. a kék ék bezöldülését, ennek oka, hogy az azurit malachittá alakul. Keringési zavarok esetén stabilizáló hatású, segít feloldani a gátlásokat és jótékonyan hat az ízületi gyulladásra, torokproblémákra. Csillagjegye: Bak.

Howlit: Avagy másik nevén magnezit, magnézium tartalmának köszönhetően megnyugtatja a szervezetet és megszünteti a fejfájást. Továbbá segít a fogyókúrában, gyógyítja a fogak és csontok betegségeit, jótékony hatással van az epekőre, megelőzi az érelmeszesedést. Türelmet és higgadtságot ad, elmélyíti a szeretetet. Csillagjegye: Ikrek.

Jáde: Ezt az ismert ásványt a Távol- keleten szerencsehozó amulettként viselték. Méregtelenítő és sejtregeneráló hatása van. Nyugtató hatása révén csökkenti az agressziót és hangulatingadozást. Segít megtalálni a belső békét. Csillagjegye: Mérleg, Halak, Rák.

Jáspis: A jáspisok hasonlóan az achátokhoz, a szivárvány minden színében megtalálhatóak. Jól színezhető és csiszolható ezért rengeteg dísztárgy készül belőle. A jáspis neve pettyest/ foltost jelent. A különböző jáspisok más testi és lelki problémákra nyújtanak gyógyírt.

Kvarc: A kvarc az egyik legelterjedtebb ásvány. A kvarc drágakő változatai például a víztiszta hegyikristály, a lila árnyalatú ametiszt, a sárga citrin, vagy a sötét barnásszürke füstkvarc. A rengeteg típus között mindenki megtalálhatja azt amelyik testileg és lelkileg megfelelő hatással lehet a számára.
 És, hogy mi is pontosan a druzy kvarc? A kvarc alapú ásványi anyag felszínén lévő kristályrétegre utal. A druzy kvarc cukorszerű megjelenésű. Gyakran megtalálhatók az achát geóda üreges üregében.

 

Különböző ásványok webáruházunk kínálatából.

 

Lávakő: A lávakő a Föld belsejéből, a magmából származik amely a vulkán kitöréskor lávaként lövell ki, majd megszilárdul. Méregtelenítő hatású, erősíti az inakat, serkenti a vérkeringést és segíti a kötőszövetek regenerálását. Nyugtatja az idegrendszert és serkenti az idegsejtek megújulását. Csillagjegye: Bak, Skorpió.

Ónix: Az ónix egy védelmező kő, a negatív energiák ellen véd. Növeli az önbizalmat, magabiztosságot ad. Bánat és melankólia ellen is igen hatásos. Javítja a koncentrációt, hatásos epilepszia, fül és látásbeli problémákra. Erősíti az immunrendszert. Csillagjegye: Nyilas, Bak, Vízöntő.

Shousan kő: Kínában a Shou Shan hegyen fejti ki a shousan követ mely az alabástrom egyik fajtája. Kb 100 fajtája létezik, így színeit tekintve az egyik legváltozatosabb. Lágy, sima felszínű ennek is köszönhetően rengeteg dísztárgy készül belőle. Javítja a kreativitást, harmóniát, tisztaságot és békét teremt.

Tenyésztett gyöngy: A tenyésztett gyöngy és az igazgyöngy között az a különbség, hogy a tenyésztett gyöngyök nem az érintetlen természetben jönnek létre. Egy tóban vagy tengeri partszakaszon emberi felügyelet mellett szaporodnak. A gyöngytenyésztést Kokichi Mikimoto (1858 – 1954) kísérletezte ki. Az általa alapított Mikimoto Pearl Company a mai napig a szakma vezető vállalatai közé tartozik. Ő kísérletezte ki azt a módszert amit a mai napig használnak a tenyésztett gyöngy készítésénél. Érdekesség, hogy a gyöngyöket befecskendezéssel festeni is tudják.

Tigrisszem: Vagy másik nevén sólyomszem a kvarc ásvány egyik változata. Erősíti a csontokat, ízületeket és a légutat. Serkenti az agyi funkciókat, növeli a koncentrációs képességet. Bátorságot ad, megszünteti az önértékelési zavarokat. Csillagjegye: Szűz, oroszlán, Skorpió, Nyilas, Ikrek

Türkiz: Törökországról kapta a nevét mert ott fedezték fel először. Az egyik legerősebb gyógyító hatású ásvány. Elsősorban a torok és a légutak problémáira használják. Érvelésben és véleménynyilvánításban segítségünkre lehet. Magabiztosságot ad, segít a lehangoltság ellen. Csillagjegye: Nyilas, Mérleg

Unakit: Másik nevén Epidot kristályt csupán az 1800-as években fedezték fel. Segít elfogadni a testi és lelki hibáinkat. Rendkívül erős gyógyító hatással bír és remek meditációs kő. Csillagjegye: Kos, Mérleg

Vörös korall: A korall egy szerves eredetű féldrágakő. A szín és a minőség függ a korall fajtájától és a tengeri élőhelytől is. A vörös korall hatásos vérszegénység és vérkeringés ellen. Nyugtató hatással bír, elűzi a gondokat.

 

Különböző ásványok webáruházunkból.

 

Jövőhéten is érdemes visszalátogatni oldalunkra mert egy leírással készülünk amiből kiderül hogyan tervezzük meg előre az ásvány karkötőket, tippek mi mihez illik, honnan tudjuk, hogy egy adott mérethez hány szem gyöngyre van szükség stb…

Facebook, instagram oldalainkon napi/ heti szinten friss hírek, képek, érdekességek 😉