Alkatrész suli 17. rész – ÜVEGLENCSÉS ALAPOK

Az üveglencsés alkatrészek egy külön kategória az alkatrészek között. Ezen belül csak és kizárólag olyan alapok vannak amik peremes tányéros résszel rendelkeznek és ebbe saját képpel sima üveglencse, mintás lencse, műgyanta vagy egyéb kaboson, gomb stb… ragasztható.

Különböző méretben és jópofa formákban kaphatóak, csak a képzelet szabhat határt, annyi -féle és fajta van a piacon. Válogathatunk a medál, bedugós és lógós fülbevalók, gyűrű, köztes, karkötő, hajcsat, kitűző, kulcstartó, könyvjelző és mandzsetta alapok közül. 6 mm a legkisebb méretű alap, és a méretek leginkább páros számúak.

 

Különböző üveglencsés alapok.

 

Az üveglencsés alapok nagy előnye, hogy gyorsan készíthető belőlük ékszer és a rengeteg forma közül mindenki megtalálja a számára megfelelő darabot. Ha nem tudod, hogy készülnek az üveglencsés ékszerek, érdemes korábbi cikkeinket elolvasni a témában. A kisokos első részében a megfelelő ragasztó/papír kiválasztásában segítünk, a második részben a fotó lencse alá ragasztását vesszük végig lépésről- lépésre.

 

Üveglencsés ékszer készítése.

 

Manapság a hagyományos arany, ezüst, bronz és vörösréz színek mellett egyre elterjedtebbek a színes darabok, ezzel még szélesebb közönség felé nyit ez a fantasztikus alkatrész. Itthon még különlegességnek számít, de külföldön gyakoriak a fekete, fehér, piros, kék sárga, lila és zöld üveglencsés alapok. Webáruházunkban hamarosan kapható lesz ilyen újfajta színes alap.

 

Színes üveglencsés alapok.

 

Ugyan nálunk már megtalálhatóak de itthon még szintén nem túl elterjedtek a fa alapok. Aki kedveli a természetes anyagokat és letisztult formákat az bátran nyúljon ezekhez a medálokhoz. Ezekből már készítettünk ékszereket, a leírás ide kattintva érhető el.

 

Fából készült üveglencsés alapok.

 

Az alkatrész suli korábbi részeit is érdemes elolvasni, ide kattintva elérhetőek a részek. Kövessetek minket facebook és instagram oldalainkon is 😉  Pinterest oldalunkon pedig van egy külön gyűjtemény üveglencsés papírokból.