Alkatrész suli 16. rész – EGYÉB ALKATRÉSZEK

Sok olyan alkatrész van ami bár ritkán kerül elő, de amikor szükség van rá bizony jó tudni, hogy ez is létezik, mi a neve vagy hogyan tudjuk használni.

 

SZEMÜVEGTARTÓ AKASZTÓ

Kis szilikon fülecske aminek egyik felét a szemüveg szárára lehet felhúzni, a másikhoz pedig szerelőkarikával vagy pálcával hozzárögzíthető a lánc. Szilikonból készítik, hogy ne csússzon le a szemüvegről. Fehér és fekete színben kapni, párosával vagy darabra.

 

Szemüvegtartó akasztó.

 

LÁNCHOSSZABBÍTÓ

Ha ajándékba vagy megrendelésre készül egy ékszer és be akarjuk biztosítani, hogy a lánc megfelelő hosszúságú legyen akkor érdemes a végére egy lánchosszabbítót felszerelni. Így ha kicsi vagy éppen jó a hossz, a hosszabbítóval rá lehet segíteni és kényelmes lesz a nyaklánc viselése. Kb 6-7 centis csavart szemű lánc a végén egy csepp alakú dísszel.

 

Lánchosszabbító

 

HAJCSAT ALAP

Csit- csat, francia csat, hullámcsat, hajtű mind mind kapható ha valaki egyedi hajékszer készítésére vágyik. Leggyakrabban üveglencsés/ ragasztható verziókat találni de pl csit- csat, hullámcsat és francia alapoknál előfordul a fűzhető (más néven szitás) verzió is. Ilyenkor a tányéros rész lyukas és ehhez lehet fűzni vagy varrni a gyöngyöket.

 

Különböző hacsat alapok.

 

KÖNYVJELZŐ ALAP

A könyvjelző alapokból 3 féléből választhatunk. Üveglencsés aminek vagy egyenes a vége és ezt lehet a lapok közé tenni vagy csíptethető ami az oldal tetejére kell ráhúzni. A sima verzióból rengeteg különböző díszítésű és színű van, ennek az egyik vége ami kilóg a könyvből egy vagy több hurokban végződik amihez rögzíthetőek a gyöngyök, medálok és egyéb díszek.

 

Különböző könyvjelző alapok.

 

MANDZSETTA ALAP

Bizony ha egyedi mandzsettát készítenénk arra is van lehetőség. A szokásos ragasztható, üveglencsés és fűzhető verziók mellett igazán különleges alapot is lehet kapni. Ennél külön vásárolható meg a tányéros rész és a mandzsetta alja. A tányéros alap hátsó részén egy kis fül található ami ráhúzható a mandzsetta aljára, így tetszés szerint variálható a dísz.

 

Különböző mandzsetta alapok.

 

Ha a különlegesebb alkatrészek mellett megismerkednél a hagyományosabb darabokkal is, érdemes elolvasni korábbi alkatrész suli részeinket 😉

Facebook és instagram oldalunkon hetente inspiráló képeket teszünk közzé.