Filléres ékszer – így készíts egyedit olcsón

A tavaszi záporok, zivatarok is megannyi lehetőséget rejtenek magukban ha ékszert készítenénk ilyen témában. Az alábbi nyaklánc is egy esős napon készült, amikor az embernek nincs kedve kimozdulni. Lássuk mit lehet kihozni néhány otthoni alapanyagból és filléres alkatrészből 😉

Amire mindenképp szükségünk lesz az az esernyő medál, egy hosszabb lánc, kicsivel több mint egy tucat szerelőkarika, pár szem gyöngy és szerelőpálca. Minden más csupán fantázia kérdése, bármiből elkészíthető, bármi felhasználható, túrjuk fel a fiókokat.

A láncból négy rövid darabot szedjünk le. Szerelőkarikával rögzítsük hozzá az ernyő alján lévő akasztókhoz a pár szemes láncokat. A gyöngyöket húzzuk rá talpas szerelőpálcára, csípjük rövidebbre csípőfogóval, majd kúpossal hajlítsunk rá szemet. Nem tudod hogyan kell szabályos szemet hajlítani a szerelőpálca végére? Olvasd el korábbi írásunkat ahol képes útmutatót is találsz hozzá. Ha mind a négy pálcára elkészültek a szemek, szerelőkarikával rögzítsük hozzá az esernyő medálról lelógó láncokhoz.

 

Filléres alkatrészekből készül az ékszer.

 

Így készült a felhő…

Maradék karton, mintás papír és körömlakk, filléres alapanyagok 😉

Vastag kartonra rajzoljuk meg az alapot. Másoljuk át mintás papírra kétszer, hogy a karton alap mindkét oldalára felragaszthassuk.
Válasszuk ki, hogy melyik lesz a hátoldala, erre ékszerragasztóval három szerelőkarikát ragasszunk. Ügyeljünk rá, hogy valamennyire kilógjon a karika, a másik ami igen fontos, hogy ahol megnyitható a szerelőkarika az a része a ragasztóba kerüljön. Így biztos nem esik szét és megfelelően összetartja a ragasztó a karikát. A felhő felső felébe a két szélére kerüljön egy- egy karika, az aljára pedig egy. Kb 10-15 percig várjunk és utána barkácsragasztóval ráragaszthatjuk a mintás papírt.

 

Maradék kartonól készül a felhő...

 

Ezután jöhet egy kis plusz dekorálás, mi körömlakkal kicsit meghúztuk a széleit és szintén csillámos lakkal a széleket és a villámot megfestettük. Akinek van megfelelő színben akrilfestéke dolgozhat azzal is. Mikor megszáradt lakkal bevontuk az egész oldalt. Száradás után (lakktól függ) a másik oldalára szintén mehet a mintás papír, festés és lakkozás.
Ha teljesen megszáradt a ragasztó és a lakk (érdemes 1-2 órát várni) akkor szerelőkarikával rögzítsük egymáshoz az esernyőt és a felhőt illetve a felhőt és a láncot.

 

Festés és lakkozás...

 

KÉSZ IS VAGYUNK, ESŐS IDŐBEN ÉRDEMES ELŐVENNI, GARANTÁLTAN MOSOLYT CSAL EGY BORÚS NAPON MINDENKI ARCÁRA.

 

Érdemes minket facebook és instagram oldalunkon is követni. Inspiráló képek, bejegyzések 😉