Alkatrész suli 8. – KÖZTES, KÖZTES ELEM

Ezt az az alkatrész amit mindenhez, de tényleg mindenhez fel lehet használni. Fülbevalóba, nyakláncba, karkötőbe, medálba, kulcstartóba stb… beépíthető 🙂
Ezerféle forma méret és szín létezik belőle, így mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő darabot. Nincs olyan ékszer amihez ne lehetne felhasználni, tehát tényleg egy igen sokoldalú alkatrészről beszélünk. És, hogy miért köztes a neve a köztes elemnek? Gondoljunk csak bele, két alkatrész közé kerül, köti össze.

A köztes elemeket kialakításuk szempontjából hat csoportba tudjuk osztani.

 

Akasztós
Azaz a medál két oldalán, egymással szemben akasztók találhatóak amihez szerelőkarikával rögzíthető más alkatrész, zsinór vagy lánc.

Akasztó nélküli
Ez első ránézésre egy egyszerű medálnak tűnik, azonban a kialakítása pont olyan, hogy mindkét végéhez rögzíthető alkatrész, zsinór vagy lánc.

 

Köztes elem.

 

Üveglencsés akasztós
Tányéros alap a közepe amibe üveglencse, műgyanta kaboson, kő, gomb stb… ragasztható. Az alap két oldalán, egymással szemben akasztók találhatóak. Ehhez szerelőkarikával rögzíthető más alkatrész, zsinór vagy lánc.

Üveglencsés akasztó nélküli
Tányéros alap a közepe amibe üveglencse, műgyanta kaboson, kő, gomb stb… ragasztható. A tányér körüli díszítés pont olyan, hogy hozzá rögzíthető alkatrész, zsinór vagy lánc.

 

Üveglencsés köztes.

 

Fém gyöngy
Fémből készült gyöngy amit karkötőkhöz használnak előszeretettel. Bármilyen alakú és méretű lehet. Természetesen nyakláncba vagy fülbevalóba is beépíthető, ebben az esetben szemes szerelőpálcával kombináljuk.

 

Fém gyöngy köztes.

 

Bőr köztes
Kifejezetten az adott bőr zsinór méretére/ formájára van kialakítva. Ezeket a többivel ellentétben a bőrre kell ráhúzni. Emiatt igazából ez nem egy tipikus köztes, inkább dekoráció, de ha rákeresünk, mégis ezen a néven fogjuk megtalálni.

 

Bőr köztes.

 

Webáruházunkban természetesen jó pár köztes elem közül lehet válogatni. Folyamatosan bővül a kínálatunk 😉
Pinterest oldalunkon érdemes minket követni, és nézelődni, inspiráció gyűjtés céljából 🙂
Ha pedig még több alkatrészről szeretnéd megtudni, hogy mi az és hogyan használható, főoldalunkon elérhetőek a korábbi részek.