Különleges ragasztható kapcsok

Ahogy egyre többféle méretű és vastagságú bőr, zsinór és szalag kapható, úgy lesz a piacon a ragasztható kapcsokból is egyre több típus. Fontos tudni, hogy ezeket leginkább karkötő készítéshez tudjuk alkalmazni – nyakláncoknál nehézkes lenne a használatuk, illetve nem érvényesülnének igazán. És mivel ezeknek az alkatrészeknek pont az a lényege, hogy funkciójuk mellett látványossá is tegyenek egy- egy elkészült ékszert, ezért kár lenne nem megmutatni őket.

Nézzük tehát a népszerűbb darabokat.

 

Kapcsok férfi karkötőkhöz.A horgony alakú kapocs már sok éve az egyik legfelkapottabb darab. A férfiaknak készült daraboknál ő az első számú kedvenc és nem csak nyáron.. Elsősorban bőrzsinórokhoz használjuk, de viaszolt pamutzsinórral is határozottan mutatós. Az év nagy részében – komolyságot sugározva – fekete bőrrel érdemes használni, nyáron viszont élvezzük ki az élénk színeket és használjunk hozzá paracord illetve kék, piros vagy fehér bőrzsinórt.

 

Másik közkedvelt férfi ékszerekhez való alkatrészünk az U alakú kapocs. Ehhez a verzióhoz csak egy egyszínű zsinórt ajánlunk, hogy semmi ne vonja el a figyelmet erről az igen egyedi alakú ragasztható kapocsról. Ha pedig valami vagány darabot szeretnénk ajándékba készíteni, érdemes kipróbálni a kígyófej alakú darabunkat. Az egyszerű, gyors és tiszta munka érdekében dolgozzunk ékszerragasztóval. Ez átlátszóra szárad és nem teszi tönkre sem az alkatrészt, sem pedig azt amit hozzá ragasztanánk.

 

Vékonyabb bőrszalagokhoz a pontozott mintájú ragasztható mágnes vagy a virág alakú kapocs illik igazán. Utóbbival aranyos karkötőket készíthetünk kislányoknak is.

 

Ragasztható kapcsok női karkötőhöz.
A félkör alakú mágnes és hurkos kapocs egyre népszerűbb, mivel méretükből kifolyólag kevesebb zsinór is elég hozzájuk és egy rendkívül divatos darab lesz a végeredmény.

 

Természetesen az egyszerűbb, hagyományos ragasztható kapcsokról sem szabad megfeledkezni, hiszen ezeket érdemes olyan karkötőkhöz használni, ahol nem szeretnénk, ha az extravagáns kapocs elnyomná az elkészült ékszert.

 

Új Pinterest oldalunkon ragasztható kapocs név alatt számos remek ötletet találhattok, amit összegyűjtöttünk nektek. Érdemes inspirálódni, majd webáruházunkban beszerezhetitek a legszükségesebb alapanyagokat. Különböző méretű és formájú bőralapok, kapcsok és ékszerragasztó  mindenkinek, aki egyedi karkötőre vágyik 😉